App Biserka Selce
☰ MENUApp Biserka Selce
Deutsch
Italiano
English
Hrvatski
Kontakt

Obitelj Čačić

Rade Končara 91

51266 Selce

Tel: +385 51 764 506
GSM: +385 51 368 139

Za mail molimo koristite booking obrazac s desne strane.
BOOKING / INFO
Datumi

detalji
Selce

Mjesto ima stogodišnju turističku tradiciju. Prvo je morsko kupalište otvoreno davne 1894. pa se ta godina i drži početkom turizma. Selce je gradić sa sačuvanim primorskim izgledom i razvijenom turističkom ponudom smještaja (hoteli, auto kampovi, sobe), uređenih – uglavnom šljunčanih plaža; lučica za čamce, slikoviti lungomare.

Kapela Sv. Josipa - Prvotno je bila svetište barokne jednobrodne crkve sv. Katarine. Crkveni oltar, nekad glavni oltar barokne crkve sv. Katarine, sagradili su Jacopo Businello i Antonio Capovilla pod utjecajem venecijanskih majstora koji u ovim krajevima grade barokne 'zlatne oltare'.

Župna crkve Sv. Katarine - Sagrađena je 1888. godine u stilu visokog historicizma. U crkvi se čuva i barokni relikvijar s moćima sv. Katarine.

'Toč' - Mlin za masline - Posljednji selački toč sagrađen je od kamena uzetog s obližnjih rimskih ruševina, vjerojatno u XVIII. stoljeću. Sadrži monolitni kameni kotač, prešu za cijeđenje, te 'kamenice', kamene posude za čuvanje ulja i raznovrsne drvene posude. Danas je to zanimljiv i vrijedan spomenik maslinarstvu.

Kapela Sv. Katarine - Nalazi se u skrovitom zelenilu malenog parka. Pretpostavlja se da potječe iz doba predromanike.